Day Tour of the East of Skye
From Inverness we follow Loch Ness past Urquhart Castle and Eileen Donan Castle
with short photo stops at each then across the Skye Bridge
to Slagachan Bridge for lunch at the Hotel with amazing views of the Cuillins.
We then head north to the Uig, take the road to the Quairang for a photo stop, then to Kilt Rock and the Old Man of Storr with photo stops and on to Portree, capital of Skye.
We then cross the Skye Bridge to Plockton with its micro climate.
From Plockton we take the the road up Glen Carron beside Loch Carron,
through Strathbran Forest and Ledgowan Forest, domains of Red Deer,
to Beauly with a photo stop at the Priory and back to Inverness.
Loch Ainort and Scalpay
Cuillins from Slagachan Bridge
Old Man of Storr
Distance - 269.7 miles, 11 hr 25 min total driving time
(Click on the green Titles to find their Web Sites)
09.00 Dep. from Inverness - Arr. at
9.35, (Photo Stop 15mins)
09.50 Dep. from Urquhart - Arr. at Eileen Donan Castle 10.05, (Photo Stop 15mins)
11.20 Dep. from Eileen Donan - Arr. at at Sligachan Bridge 12.10, (Lunch & Photo Stop 1 hr 20 mins)
13.30 Dep. Sligachan Bridge Hotel - Arr. at Uig 14.05, (Photo Stop 10mins)
14.15 Dep. from Uig - Arr. at Quairang Car Park 14.35, (Photo Stop 25mins)
15.00 Dep. from Quairang - Arr. at Kilt Rock 15.15, (Photo Stop 15mins)
15.30 Dep. from Kilt Rock - Arr. at Old Man of Storr 15.45, (Photo Stop 10mins)
15.55 Dep. from Old Man of Storr - Arr. at Portree 16.10, ( Photo & Convenience Stop 30 mins)
16.40 Dep. from Portree - Arr. at Plockton 17.45, (Photo Stop 15mins)
18.00 Dep. from Plockton - Arr. at Beauly 19.40, (Photo Stop 20mins)
20.00 Dep. from Beauly - Arr. at Inverness 20.25